Låt dig ledas av ditt hjärta

Resor och retreats

Ale Stenar och Backåkra 16-17 aug 2020 (sön-mån)

Vill du följa med till Ale stenar och Backåkra i Skåne och delta vi en kraftfull workshop som öppnar upp nya rum i ditt inre?
För ett tag sedan blev jag guidad att samla ihop några som har intresse av att åka till Ale stenar och göra ett energiarbete där och öppna upp för nya delar i sig själv. Du som helare på jorden har glädje av detta.

Ale stenar i Skåne är en större portal för södra delarna av vårt land och för norra Europa. Den sträcker sig upp ovanför Småland och ner i Polen, Tyskland och Danmark. Den förgrenar sig starkt också in i jorden.
Inte så långt från Ale stenar ligger Backåkra, vilket är den plats där Dag Hammarsköld hade tänkt att slå sig ner när han avslutat sitt uppdrag.Nu för tiden är det ett museum och där finns en fin meditationsplats. Den platsen är även en portal.
Det är ca 1, 5 km mellan dessa platser.

Den 16 aug samlas vi vid 10-tiden i Backåkra för att göra oss samstämmiga och ta emot energierna vi behöver för vårt uppdrag. Som alla uppdrag av det här slaget börjar det med en rening i var och en av oss. Vi stärker oss och tar oss in i en högre rymd av energiflöden. Därefter åker vi till Ale stenar och renar även där, vilket också är en förberedelse för morgonen den 17 aug. Den 17 aug är en dag med de energiflöden som behövs för vårt energiarbete. Uppdraget vi ska göra stärker dig som helare på jorden. Det vidgar ditt ljus ytterligare och det är inte ovanligt att man går in genom en ny dörr vid ett sånt här tillfälle. En ny dörr kan liknas vid en ny klarhet, en ny gåva som öppnar sig, insikter etc.

Bee vägleder tillsammans med Eva Ohlin under de två dagarna. Eva känner dessa platser väl och är vår cicero. Hon är healer och mästare och har i åratal använt sig av dessa platser för sin utveckling och besökt dem ofta. Tillsammans guidar vi gruppen och växlar oss emellan i processen att öppna upp ett nytt utrymme och göra det tillgängligt för var och en av oss. Vi följer flödena för det energiarbete vi ska göra.

Eva är bosatt i Skurup i Skåne och erbjuder, i mån av plats, även övernattning.

Plats: Ale stenar och Backåkra
Datum och tid: 16-17 aug 2020 (sön-mån). 
Vi samlas vid meditationsplatsen i Backåkra kl 10 den 16 aug och håller på till ca kl 16.
Den 17 aug samlas vi kl 6:30 vid parkeringen vid Ale stenar och vandrar därifrån tillsammans till skeppssättningen.
Dagen avslutas vid Backåkra ca kl 16.
Pris: 2500:- (företag exkl moms). Endast workshop ingår. Var och en ordnar sitt eget boende och sin transport. I mesta möjliga mån samordnar vi.
Boende: Var och en ordnar med sitt eget boende och sin transport. I mån av utrymme kan man bo hos Eva. Hon har 3 sängplatser.
Det finns vandrarhem i bl a Ystad och i Backåkra att kolla upp som ett alternativ för boende.
Anmälan: bee@lifeguide.se Efter din anmälan ser vi hur vi kan samordna resor och boende.

Varmt välkommen!
Bee & Eva

Retreat i Hälsingland 11-15 augusti 2021

Välkommen på en kurs i retreat-form där du får möjlighet att lära känna dig själv på djupet.

Vi bär alla på en inre möjlighet att utvecklas till den människa vi vill vara och leva det liv vi vill leva. Den här kursen ger dig en chans att stanna upp ett slag i livet och möta dig själv. Vi finns med som ett stöd på din resa och du får möjlighet att hitta dina svar på vad du vill med ditt liv. Under dessa fem dagar får du vara nyfiken på dig själv, släppa mönster och känslomässiga blockeringar som inte stödjer dig längre och istället hitta den du egentligen är.

Kursen syftar till:
♦ en bättre självkännedom, självkänsla och självförtroende
♦ en ökad förmåga att använda hela din potential
♦ en bättre insikt kring vad som är viktigt i just ditt liv
♦ förstå dig själv på djupet
♦ en minskad stressnivå
♦ mer energi, motivation och livsglädje
♦ ökat mod

Metoder vi använder är meditation, yoga, samtal, övningar och egen reflektion med rit- och skrivövningar. Vi använder oss även av naturen som en omfångsrik påfyllare av ny kraft.

Genom långsamma mjuka rörelser kan Maries StillaYoga vara till hjälp vid fysiska problem och utmattning. Yogan ger kroppskännedom, stillar sinnet och ökar kontakten med själen.
Bees guidade meditationer tar dig till nya höjder där du öppnar upp djupare och kommer i kontakt med den del av dig som är större än vad du vet.

Meditationerna är medvetandehöjande, helande, balanserande och mycket transformerande.
De djupgående meditationerna och den lugna yogan är grunden för denna kurs.

Du deltar utifrån din egen nivå, oavsett om du arbetat mycket med dig själv eller just börjat din personliga resa kommer du att få stöd i att gå vidare i din utveckling.

Vi har valt en av våra favoritplatser för denna kurs, Shantiland i vackra Hälsingland, www.shantiland.se
Shantiland ligger inbäddad i den härliga grönskan och med nära tillgång till en badsjö. Det finns möjlighet till både yoga och samlingar utomhus och vi kan följa vädrets olika skiftningar i våra aktiviteter.

Datum: 11-15/8 2021
Plats: ​ Shantiland i Hälsingland
Ledare: Marie Mauritzson – psykosyntesterapeut, meditations och yogalärare  ​
Bee Thufvesson – samtalsterapeut i psykosyntes, livscoach, vägledare, healer, mindfulnessinstruktör samt yinyoga-lärare.
Lars Mauritzson – kock
Anmälan och info: mail@mariemauritzson.se​   0708763937​, bee@lifeguide.se   0703862222
Pris och detaljer om transport kommer senare.

Varmt välkommen!

Bee & Marie

Detta är Marie Mauritzson

Marie arbetar som kursledare, terapeut och yoga/meditationslärare. Hon är också författare till boken ”Mindfulness på arbetet – gör mindre uppnå mer”. Hon började sin personliga och andliga utveckling 1990 när längtan efter sanning blev så stark att det inte gick att stå emot längre. Det ledde till många kurser, utbildningar och resor till länder och platser som I sin tur ledde till en transformerande inre resa.
Till att börja med var kroppen inte så viktig men den gjorde sig starkt påmind vilket ledde till ledarutbildning i ”Rörelse i vila” som i sin tur blev steget in i yogan. Marie har haft en yogastudio i nio år där hon utvecklat Mjukyogan som tillsammans med Yinyoga, Restorative yoga, Meditation  och Mindfulness blivit Maries Stilla Yoga. Vår kropp och vår själ skapar en personlig energi, i Maries arbete både med kurser och personlig vägledning, får du möjlighet att aktivera och balansera din egen energi.

Detta är Bee Thufvesson

Bee är vägledare, healer och lärare. Sedan 10 år tillbaka har hon grupper i personlig utveckling och meditationsgrupper med syftet att vidga medvetandet.  Där förmedlar hon den högre kunskapen tillsammans med expansiva energier.
Hon tar även emot klienter i enskilda sessioner som intuitiv coach, vägledare, samtalsterapeut och healer. Den inre utvecklingsvägen har varit en viktig del i hennes personliga process. Kunskapen om hur man kan forma om sig själv energimässigt och därmed berika sitt liv och leva i en större sanning är en djup inre drivkraft som skapar höjd och djup i hennes tillvaro. Även yogan har kommit in som ett inslag då kroppen vill komma med i processen och svara an på vad vi vill och längtar till.

Ett smärtsamt och djupt öppnande ledde henne in i en gyllene sfär av kunskap och möjligheter. Hennes väg var att gå från yttre till inre kommunikation och som projektledare i reklamvärlden vändes successivt tillvaron till att handla om inre dialog, djupare syfte och mening. Bees intresse för psykologi, gå med ett öppet hjärta och den inre läkningen har tagit henne in på helt andra vägar än vad hon tidigare visste fanns. Läs mer på Detta är Bee.